søndag den 3. juli 2011

Contador smider det hele

Det er et åbent spørgsmål, om Alberto Contador ikke i løbet af den her weekend taber Tour de France? Naturligvis udlægger hans chef, Ekstra Blads-skribenten Bjarne Riis, teksten anderledes og udtrykker fortsat tro på spanieren i dagens kommentar. Det modsatte havde jo også været sensationelt, for en sportsdirektør skal selvfølgelig stå bag sin rytter.
Men med et tab på 1,14 minut i går til de andre favoritter, og med udsigt til yderligere tab i dag (min påstand), kan Contador se frem til en god uges tid med knaldhårde, flade etaper, hvor de konkurrerende hold vil køre løbet benhårdt og hver eneste dag lade ham huske, at det er kun 35 dage siden, han stod som vinder efter årtiers hårdeste Giro d'Italia. Jeg er ikke sikker på, at den spanske silke kan modstå dén slitage.

I morges sad jeg og studerede resultatlisten fra etapen i går. Den (etapen) så jeg ikke til ende, da jeg var inviteret til drengefødselsdag hos en god ven, men en af de andre gæster hev facit ned på sin smartphone - at Philippe Gilbert havde vundet, og at Contador havde mistet meget tid på grund af et styrt.
Når holdløbet i eftermiddag er overstået, har spanieren mistet endnu mere tid. Blandt Saxo Bank-Sungard-holdets mange kvaliteter er ikke holdtidskørslen; dengang holdet rummede ryttere som Fabian Cancellara, Gustav Larsson og Dave Zabriskie var sagen anderledes, og Contador er absolut også en skrap tempokører, men holdet omkring ham er ikke skruet sammen til netop holdtidskørslen.
Derfor skal man se andre steder hen i eftermiddag, og i min optik er der én storfavorit: Team Radioshack. Det er også her, man skal finde den hotteste outsider til den samlede trone i form af slovakken Janez Brajkovic, men det vender jeg tilbage til i en posting senere i dag, hvor jeg (lidt sent, indrømmet...) giver bud på klassementet i Paris.

Dagens holdtidskørsel strækker sig over blot 23 kilometer med start og mål i Les Essarts. På baggrund af den sløje indsats på 1. etape er det op til Riis' tropper at åbne ballet kl. 14.30, og de hurtigste hold må forventes at kunne gennemføre ruten på mellem 24 og 26 minutter, hvilket giver en snittid på 53-55 kilometer i timen.
Ruten er flad, det er varmt i det vestlige Frankrig, og der er ikke de store tekniske udfordringer i dag:

Profil de l'étape

Les Essarts Les Essarts - 23 km

Ud over Team Radioshack, som jeg regner for favorit, vil vi se HTC-High Road, Team Sky og The Schlecks Inc. i front. På grund af den korte distance - andre holdtidskørsler har ofte strukket sig over den tredobbelte længde - vil tidsforskellene i mål ikke være alarmerende, men et par minutter kan man nemt se som forskel på det første og det sidste hold i eftermiddag.
Jeg kom til at tænke på 2002, da CSC-Tiscali (som Riis' tropper hed den gang med skyldig respekt til sponsorerne) var tæt på en sensation. Holdet var flyvende på den 67,5 kilometer lange holdtidskørsel til Château Thierry, men få kilometer fra stregen punkterede én af de store motorer, Michael Sandstød, og i den efterfølgende forvirring afslørede Riis den mangel på beslutsomhed, som indimellem prægede ham i de første år som sportsdirektør.
Det betød, at Laurent Jalabert var i åbent skænderi med sportsdirektørerne midt ude på ruten, mens holdet bankede afsted med 62 kilometer i timen, og der var total opløsning i nogle minutter; da holdet havde samlet sig igen og fortsatte uden Sandstød, var sekunderne spildt, og sejren var gledet danskerholdet af hænde.
Sådan kan det nemlig også gå, når pulsen er høj, og en hel verden står og kigger på...
Dagens bud: Team Radioshack
Dagens outsider: HTC-High Road
Dagens frække: Liquigas

1 kommentar:

  1. Som altid skarpe tanker og meninger fra Hr. Werge. Du gør touren meget sjovere at følge. Keep it up Lars.

    SvarSlet