onsdag den 6. juli 2011

Noget for noget

I cykelsporten såvel som i livet støder man jævnligt på udtrykket 'noget for noget'. En tjeneste skal på et tidspunkt betales tilbage, det er både den, der yder tjenesten og den, der beder om den, klar over. Det samme gælder sanktioner, og udtrykket er på sin vis i familie med vendingen 'den, du møder på vej op, møder du også på vej ned'.
I en stærk selvbiografi kaldet 'No Regrets' beskriver Stig Tøfting eksempelvis, hvordan man i fodbold har en sort bog. Her citat af omtale af bogen fra siden indkast.dk:
Hvad angår svinestreger, fortæller Stig Tufting i sin bog “No Regrets” om den sorte bog - en imaginær bog - som han blev introduceret til af AGF-legenden John Stampe. Bogens system er enkel: Hvis man bliver sparket ned af en spiller på grov vis, skriver man det i bogen. Næste gang man tilfældigvis støder ind i spilleren, slår man op i bogen og “betaler tilbage”. En bog Stig Tøfting åbenbart har slået op i ved flere lejligheder og brugt ved lige så mange.

Det er min påstand, at cykelsporten også har 'sorte bøger'. Og dermed kommer vi lige så langsomt frem til dagens etape, Tour'ens 5., der går fra Carhaix til Cap Fréhel:



Men først lige et par private 'noget for noget', før vi for alvor går i gang.
I går blev jeg ringet op af Allan Hvid, en journalist fra websitet sportenkort.dk, som i Tour-perioden arbejder som en form for under-entreprenør for Danske Spil - og de ville sørme gerne høre min vurdering af etapen i dag, samt høre, hvorfor jeg synes, Janez Brajkovic er så interessant, at jeg har hældt en hundredkroneseddel efter ham hos det statsautoriserede danske lotteriselskab.
Så noget for noget. Jeg har lagt et link til Danske Spil og til Sporten Kort på forsiden, og indslaget kan ses her: http://www.danskespil.dk/dstv/oddset_dagensfidus.php?guid=kanalsport/video/41132.

Og en anden 'tilbagebetaling', for verden er fuld af tjenester. I aftes skrev en af Danmarks Radios journalister en venlig hilsen under blog-indlægget om, hvorfor Gilbert ville vinde i går:

Hej Lars,
Der er en klasseblog, og du har i den grad gjort dig fortjent til et link på DR Sportens Tour-link-samling :-)
http://www.dr.dk/Sporten/Tour_de_France/114121.htm

Mange hilsner fra en trofast læser, Jens Gjesse Hansen (webredaktør, DR Sporten)
Nu ligger DR i forvejen på forsiden. Men jeg takker for interessen - selv om jeg sagtens kan forstå, hvis den måske kølner en smule, når Gilbert ikke lytter til min favorisering af ham og ikke bliver nummer 1. Det er ikke fair, Philippe Gilbert :-)
De sidste kilometer af den etape kan ses her:


Der er flere ting fra etapen, der er spændende - både i relation til dagens etape, og i relation til det overordnede regnskab og de prospekter, der hermed er lagt for de kommende ugers ræs.
Det sidste først: Andy Schleck smider 8 sekunder i forhold til Alberto Contador, der på sin side viser stort overskud. Det kunne man i hvert fald sagtens tolke som et regnskab i Contadors sorte bog, der lige blev forsøgt udlignet, og signalet var umuligt at overse og gav naturligvis tilfredshed hos Riis & Co., mens stemningen hos The Schlecks Inc. omvendt var mere tilbageholdende.
Til gengæld er der grund til at hæfte sig ved to andre ting i forhold til klassementet: Thor Hushovd kører jo helt fremragende - også her er jeg skuffet over, at en forudsigelse ikke holdt stik, for det underminerer min troværdighed... - og holder fast i Le Maillot Jaune, og Cadel Evans ligner også en uhyre stærk mand.

Et aspekt fra i går, der peger direkte frem mod i dag, er desuden bonusspurten. På det tidspunkt - i Spézet - var et udbrud i gang, så de første fem placeringer var givne. Men 'hovedfeltets' spurt om de væsentlige point blev vundet af Tyler Farrar, og jeg må tilstå, at det giver mig en udfordring med at pege på dagens favorit.
Der er ikke tvivl om, at etapen i dag bliver for sprinterne. Og dog: Den lokalkendte rytter Sébastien Hinault, der bor i Saint-Brieuc, som feltet i dag kører igennem, taler i Cycle Sports Tour-optakt om, at afslutningen slet ikke er en given ting for sprinterholdene:
I'm expecting a sprint, but it's a tough finish. It has little climbs in the final kilometers, which suits me well. I don't think Mark Cavendish can win this one easily
Nuvel: Opløbet i Cap Fréhel efter 164,5 kilometer ender nu nok i en spurt, og efter Farrars sejr forleden og den indebrændthed, som den traditionelle favorit Mark Cavendish normalt besidder, ville det være helt naturligt at pege på briten.
Men Farrars lussing i Spézet ændrer billedet. Eller hvad? Måske er Cavendish blot endnu mere optændt, og måske kan Garmin-Cervélo ikke gå på vandet?
Jeg tror fortsat på Mark Cavendish, men den er stram i dag. Og det bliver helt sikkert spændende.
Akkurat som løbet som sådan...

Opløbet:

Carhaix Cap Fréhel - 164.5 km


Dagens favorit: Mark Cavendish
Dagens outsider: Tyler Farrar
Dagens frække: Romain Feillu

Ingen kommentarer:

Send en kommentar