lørdag den 23. juli 2011

Time for Tony

Kraftværket fra Rostock, en stor bastant trampende tysker, en torpedo, der skydes gennem luftrummet, en bombe af kraft, pløjer nærmest asfalten op, benene går som store stempler på den tyske maskine, en rullende bismarcksklump
(Mader om Jan Ullrich)

Tony Martin er ikke Jan Ullrich, og Jørn Mader kommenterer ikke længere Tour de France. Alligevel er der grund til at drage en sammenligning, for tyske Tony kan meget vel blive dagens etapevinder på enkeltstarten i Grenoble, og hvad er så mere naturligt end at åbne med et Ullrich-citat fra Jørn Mader?
Sådan er der så mange tildragelser at sammenligne med i en besynderlig verden som denne, hvor sportsstjerner bliver afæsket holdninger til massakren i Norge, mens de samme ikke udspurgt kritisk til deres professionelle metier; sådan er der så meget, når Tour de France lakker mod enden, og de normale enkeltstarts-specialister skal på asfalten i kamp mod mænd, der slås for klassementet og podiet med alt, hvad de har - som gjaldt det selve livet.

Dagens etape har start og mål i Grenoble, og den strækker sig over 42,5 kilometer med denne profil:


Med en hel del sving byder ruten på tekniske udfordringer, og så er der den specialitet, at for en måneds tid siden kørte deltagerne i Critérium Dauphinée præcis den samme rute på den afsluttende enkeltstart i det løb. Og ved den lejlighed blev resultatet sådan:
1. Tony Martin - 55,27 min
2. Bradley Wiggins - +0,11 min
3. Edvald Boasson Hagen - +0,43 min
4. David Zabriskie - +0,58 min
5. Janez Brajkovic - +1,17 min
6. Cadel Evans - +1,20 min
7. Geraint Thomas - +1,36 min
8. Christophe Riblon - +1,37 min
9. Rein Taaramae - +1,56 min
10. Rui Costa - +2,00 min
Den værste konkurrent til Tony Martin vil nok være Danske Spils store favorit, Fabian Cancellara, men jeg tror, han dels ikke har gejsten, dels er mærket af det knaldhårde slid, han og de øvrige 'leoparder' har udført for brødrene de seneste uger. Desuden må man ikke afskrive en mand som David Millar, mens Alberto Contador efter min opfattelse ikke er på det niveau hverken fysisk eller mentalt, der kan udløse en etapesejr.

Som det ses var The Schlecks Inc. ikke blandt de 10 første. Hvilket kan forklares ret enkelt - de deltog nemlig slet ikke i etapeløbet, men valgte at forberede sig gennem deltagelse i Luxembourg Rundt og Tour de Suisse.
Dermed er der ingen direkte sammenligning for deres vedkommende. De har naturligvis prøvet ruten og møder på den måde forberedte, men det direkte kendskab har de slet ikke på samme måde, som Cadel Evans har det.
Dagens store spørgsmål er naturligvis, om Andy Schlecks 57 sekunders forspring er nok. Politikens Mogens Jacobsen mener det ikke, og han er på linje med de fleste eksperter.
Jeg tror, det vil være nok. Men det afhænger af mange ting - blandt andet også, om vejene i Grenoble vil være regnglatte eller tørre, når Andy Schleck skal ud på cyklen.

Med risiko for at blive uhjælpeligt til grin kommer dermed her et bud på, hvem der er i Tour'ens top 3 efter etapen i dag, og dermed bliver 1-2-3 i dette års løb:
1. Andy Schleck
2. Cadel Evans
3. Fränk Schleck
Jeg tror ikke, Fränk Schleck - som er klart svageste temporytter af disse tre - kan tabe så meget, at han bliver overhalet indenom af Alberto Contador, som befinder sig på 6. pladsen lige nu. Spanieren er 3,02 minutter efter Fränk, og det skal der altså et styrtløb af Kyllinge-dimensioner til for at udløse af tidsforskel.

Dagens favorit: Tony Martin
Dagens outsider: Fabian Cancellara
Dagens frække: David Millar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar