mandag den 4. juli 2011

Som smurt for Philippe Gilbert - og Evans

2 kilometer før afslutningen, og så stiger vejen nærmest lodret op i himlen. Som en flamsk muur, og den slags er der lige nu ikke rigtig nogen, der forcerer bedre end Philippe Gilbert.
Derfor er dagens etape lagt til rette for belgieren på hans fødselsdag. Den er syet til ham som en sejrsskjorte før start, og den minder os alle om, da Gilbert vandt Fleche Wallonne i foråret. Se gerne alle 12 minutter, men læg specielt mærke til, hvad der sker fra cirka 9,10 minutter inde, og så de næste 45 sekunder:


Det er derfor, Philippe Gilbert vinder i dag!

Tourens 4. etape bevæger sig, som de foregående, i det vestlige hjørne af landet. Tæt på tidevand, vestenvind og salten blæst i kind, og den eneste måde, de andre hold kan fravriste Lotto-vinder Gilbert sejren, er ved at køre i samlet flok på hans hold, hvilket aldrig vil ske.
Blandt andet ikke, fordi belgieren er en populær mand i pelotonen. Blandt andet ikke, fordi de andre hold aldrig ville kunne enes om en taktik, og blandt andet ikke, fordi der selvfølgelig vil være ryttere, der har samme dagsorden som han i dag, men som ikke vil have held til at fuldføre den på grund af Gilbert.
Rutens afslutning ser i øvrigt sådan her ud i profil:


Eksempler på bærerne af de urealistiske drømme:
Det er eksempelvis den slikkede franskmand Thomas Voeckler, der rent faktisk har overrasket mig ved sin stædighed, sin holdbarhed og sine kvaliteter. Jeg skal gerne indrømme, at i de første år lignede han lidt for meget af en pomadedreng uden rygrad til, at jeg fandt ham særlig interessant.
Men på en rigtig god dag, og fordi Voeckler såvel er opvokset i området som han altid er topmotiveret under Tour de France, kunne han faktisk godt være en outsider.

Det samme gælder den evige Vino, bloddoperen Alexandre Vinokourov, der vist aldrig fik betalt sin årsløn tilbage til UCI som bøde for, at han i 2007 blev knaldet for doping under Tour'en? Alligevel stiller han op, og han er altid et bud på en vinder på etaper som disse, men han er også blevet en ældre mand på 37 år.
Og så er der jo Cadel Evans, der vil hænge i Gilberts haser så længe som muligt. Fordi den skarpe australier ved, at det kan bringe ham i gult efter etapen - Thor Hushovd har næppe kvaliteten til at følge Gilbert til dørs, og den forventede splittelse i feltet vil Cadel kunne udnytte til at tage forspringet tilbage fra nordmanden.
Et rigtig frækt bud, baseret mest på fortidens kvaliteter, er i øvrigt Lampres holdkaptajn Damiano Cunego, der eksempelvis har kapret Giro di Lombardia et par gange netop med antrit på bakker som denne.

I splittelsen og det forventede kaos gælder det også om at holde øjne og øren stive og skarpe og tjekke, hvordan podiums-kombattanterne klarer sig.
Vil da Luxo Brothaz kunne holde trit med en Contador, som vi vel må forvente har tørt krudt i stængerne og tænding i knoppen efter den uheldige start på løbet? Spanieren kunne godt være motiveret til at sætte tingene på plads, bare sådan i al mindelighed og for at signalere både over for señor Riis og resten af Tour'ens ulvekobbel, at han er tilbage...
Og hvordan med Tony Martin, Robert Gesink, Ivan Basso - ja, hvad med Ivan, hvor er han henne i løbet både mentalt og fysisk efter en lige så elendig start som Contador???
Åh, alle de spørgsmål. Det bliver hyl at søge svar på dem i dag.

Dagens vinder: Philippe Gilbert
Dagens outsider: Alberto Contador
Dagens frække: Damiano Cunego

1 kommentar:

  1. Hej Lars,
    Der er en klasseblog, og du har i den grad gjort dig fortjent til et link på DR Sportens Tour-link-samling :-)
    http://www.dr.dk/Sporten/Tour_de_France/114121.htm

    Mange hilsner fra en trofast læser, Jens Gjesse Hansen (webredaktør, DR Sporten)

    SvarSlet