tirsdag den 12. juli 2011

Spøgelset er altid med

Alexandr Kolobnev er ude af Tour de France. Taget for et vanddrivende middel, som ikke i sig selv er så alvorligt, at han kunne smides ud af løbet af de evindeligt blåskjorte-klædte kommissærer i cykelunionen UCI.
Men han har ifølge alle efterretninger valgt at suspendere sig selv og stiller dermed ikke til start i dag. Samtidig blev den 30-årige rytter sent mandag afhørt af det franske politi, og i hvert fald ifølge ét internationalt medie, der plejer at have rigtig godt styr på fakta (Deutsche Presse-Agentur = dpa) blev der tilmed mandag aften foretaget en razzia på russerholdet Katusha's Tour-hotel.
Og så er katten ude af sækken. Spøgelset rumsterer på gangene, og gentagelsen lurer på en reprise. Doping og Tour de France hører lige så uløseligt sammen som grantræer og juleaften, og pressecentret vil spaltes i to herefter:
Der vil på den ene side være de repræsentanter, der føler sig bekræftet i, at doping hersker i cykelsport, og på den anden side vil andre sige, at det kan være fuldstændig ligegyldigt. Lad os nu bare få noget sport på skærmen...
Kolobnev kørte et par sæsoner for Bjarne Riis. Russeren har også kørt for Rabobank, Domina Vacanze og Acqua é Sapone, og der er ingen af disse hold, der kan sige sig fri for en historisk betinget mistanke om doping.



Samtidig kan man her til morgen læse, at Michael Rasmussen, den tidligere Tour-deltager fra Rabobank, fremturer med sit krav om erstatning fra sin gamle arbejdsgiver. 'Kyllingen' kræver 42 millioner kroner for tort, svie og tab af personlig anseelse, må man tro, og sådan et krav bliver i dag fulgt op med det lige så realistiske:
Contador bør få karantæne i 2 år lyder det nu pludselig fra manden, der op til Tour'en 2007 gjorde sig meget store anstrengelser for at omgå de gældende dopingbestemmelser.
Hvormed man kan konstatere, at alt er ved det gamle, og intet er som før. Nye navne er røget i fælden, men Tour de France 2011 lever fortsat og går i dag i gang med 10. etape:

Dagens etape:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar