søndag den 17. juli 2011

Mad for Mark

Mader: "Her er Rolf! Han har sat sig forrest i grupettoen og styrer den nu sikkert op over bjerget. Rolf har altid et godt overblik i de situationer, der opstår i løbet."
Leth: "Ja, Rolf nyder stor respekt i feltet"

En del af tiden på TV2 lørdag blev brugt af de tre kommentatorer Dennis Ritter, Rolf Sørensen og - i særdeleshed - Jørgen Leth til at endevende situationen for de dårligste bjergryttere.
Man kunne selvfølgelig indvende, at i et professionelt cykelløb handler det om at komme først, og derfor er det uendelig ligegyldigt at beskæftige sig med taberne. Men sådan ser denne verbalekvilibristiske trio ikke på tingene, måtte man forstå.
Også i søndagens dækning af Tour de France bliver der - igen - brugt masser af plads på forholdene i grupettoen i almindelighed, og omkring Mark Cavendish i særdeleshed. Diskussionen går på, at Mark Cavendish ifølge nærmeste konkurrent til den grønne trøje, José Joaquin Rojas, holder fast i bilerne på vej op ad stigningerne og på den måde får, hvad man må betegne som 'motor-doping' som hjælp for at holde sig inde i løbet.

Når det er væsentligt lige i denne sammenhæng, handler det selvfølgelig om, at i dag køres en flad etape fra Limoux til Montpellier. 192,5 kilometer uden de store stigninger, og med en flad afslutning - det ligner mad for Mark Cavendish:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar